GONZALO GRACIA, ARQUITECTURA

Pla Especial Urbanistic (2011)

urbanismo

No hi ha comentaris


Share this post

Parcela 39,  Poligon 40

Parcela 04, Poligon 41

Cambrils (Tarragona)

Promotor: S.A.T. Cambrils, N.1090 CAT

Memoria:

Pla Especial Urbanístic de sòl no urbanitzable situat a Nord del municipi.

Limita al nord amb terres, a l’est amb el Camí de Montbrió, al sud amb terres i a l’oest amb terres i amb el Camí de Cambrils.

 Parcel·la 39                 Polígon 40                                       45.259 m2

Parcel·la 04                 Polígon 41                                           4.287 m2

—————————————————————————-

Superfície total                                                                       49.546 m2

             Vials i aparcaments                                                6.787,08 m2

            Espais lliures                                                           42.758,92 m2

            Edificació                                                                       300,00 m2

 

L’historia de les parcel·les objecte del Pla Especial parla de dècades  de cultiu de fruita i verdura. Als últims anys l’industria agrícola s’ha vist afectada per la importació de productes d’altres països i per tant perdent una qualitat competitiva tant del producte com de preu.

L’idea de la propietat es reinvertir els beneficis de la pròpia finca però per un altre conducte, es qüestiona com un complement a l’activitat agrícola amb l’objectiu, entre altres, de rendabilitzar l’àmbit.

En qualsevol cas la produccio agrícola esta assegurada per que la propietat de l’ambit te mes parcel.les a prop de l’entorn amb un total de 15 Ha.

L’aula d’entorn Rural inclourà un espai d’exposició permanent a on s’acollirà i explicarà l’activitat de l’àmbit a traves de l’exposició d’eines, tècniques agrícoles i vivències personals, característiques de les explotacions familiars de les comarques del Baix Camp i altres elements, una sal d’audiovisuals, una agrobotiga i un petit espai per la manipulació de productes cultivats a l’àmbit i característic de la dieta mediterrània.

L’activitat es convertirà en un recurs turístic i pedagògic i mitja de producció de fruites i verdures característiques de la zona (el Calçot, la cartxofa, l’oli …) i d’altres productes agrícoles, que els visitants podran fer el seguiment dins del propi centre, ja que les parceles estaran en constant producció.  

 

En la part exterior es plantaran arbres fruiters amb l’objectiu de fer el seguiment del cultius que es poden degustar i comprar al mateix recinte; També es podrà gaudir de varies activitats complementaries: corral per aus i mamífers (gallines, oques, javalí, rucs, …) i el manteniment i seguiment de les collites.

El vincle entre l’edificació i el mon rural, proporciona un us sostenible del edifici i de l’entorn.

0 respostes a this post
Add your comment